luni, 28 martie 2011

Scurta monografie a bibliotecii

Biblioteca comunala Grivita este situata in centrul comunei,pe strada principala si functioneaza din 1970,in incinta Caminului Cultural.
Primul fond de carte s-a constituit in casa personala a lui Ion Ghenea in anul 1960.Tot in 1960,biblioteca isi muta sediul in casa lui Ion Sandu iar bibliotecar salariat era Blanita Virgil,care a functionat ca bibliotecar cu norma intreaga pana in august 1960.
De la Ion Sandu,biblioteca isi muta sediul apoi in casa lui Campeanu Aneta,actualmente casa lui Stoica Ionel.
Din 1970,biblioteca isi dobandeste sediu propriu,construit prin munca voluntara a locuitorilor dar si prin contributia primariei si a CAP-ului.Mobilierul din incinta bibliotecii a fost primit de la Comitetul de Cultura al Raionului Galati si de la Primaria comunala.
Fondul de carte a fost completat prin contributia Comitetului de Cultura cat si al bibliotecii Urechia Galati.
Din 1974,printr-o hotarare a Comitetului de Control a P.C.R se desfiinteaza norma intreaga la biblioteca comunala aceasta ramanand numai cu indemnizatie.
Din 1974 pana in 1990 au functionat ca bibliotecari,cu indemnizatie profesoara de istorie Scrumeda Elena si profesoara de Romana,Bujor Maria.
Din 1990 pana astazi,in urma concursului de ocupare a functiei de bibliotecar cu norma intreaga,functioneaza Marus Georgeta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu