marți, 16 februarie 2010

COMBATEREA VIOLENTEI IN FAMILIE
„Violenta este rautatea genetica neintarcata la timp
Pe tema,,violentei’’ in 22.10 2009,la Biblioteca comunala din com. Grivita,jud. Galati,a avut loc activitatea,,PREVENIREA SI COMBATEREA VIOLENTEI IN FAMILIE’’la care a luat parte alaturi de elevii claselor V-VIII de la Scoala gimnaziala managerul ,administratorul si bibliotecara comunei.Tema discutata este pe cat de vasta pe atat de dezbatuta si mediatizata de televiziune,radio,organizatii guvernamentale,etc. Din pacate acest fenomen a luat amploare,violenta de orice fel devenind un,,tabu social’’, avand la origine diverse cauze:neintelegeri in familie,saracia,consumul de droguri,incultura,incapacitatea de a rezolva pe cale pasnica anumite conflicte,precumsi anumite parti nevazute ale acestui fenomen.Tema s-a desfasurat sub forma unui dialog in care fiecare a luat cuvantul spunandu-si parerea vizavi de subiectul pus in discutie.Copiii nu sunt de accord cu violenta,indiferent de ce natura ar fi ea,deoarece ea lasa urme dureroase si rani ce deseori nu se mai vindeca si care isi pun amprenta pe individ pentru tot restul vietii. Ei au luat la cunostinta ca exista persone si institutii care se ocupa de aceste fenomene:lucratorii sociali,politia,consilieri psihologici medici,dar si institutii:scoala,biserica,care pot avea un rol important in transmiterea unor informatii pertinente despre extinderea acestui fenomen precum si in promovarea unor valori ale familiei in care punctual de greutate sa cada pe respectul dntre membri.
,,Violenta distruge inocenta’’, ,,Violenta distruge vieti nevinovate’’ , ,,violenta dauneaza grav umanitatii’’, ,,sau ,,Nu te zidi in tacere! Spune NU violentei” sunt cateva din sloganurile concepute de copii la adresa violentei.
,,Fiti intelepti ca serpii, si blanzi ca porumbeii’’, ar putea constitui un indemn peste timpuri adresat de Divinitate, umanitatii violent(at)e.
RATIUNE SI BUNATATE acesta este indemnul nostru al celor care in aceasta zi ne-am hotarat sa acuzam la moarte VIOLENTA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu